Седрина Калдър, доктор по превантивна медицина от Съединените щати назова четири продукта, които според нея ще помогнат за укрепване на имунитета по време на пандемия и ще подобрят благосъстоянието по време на заболяване.
Д-р Седрина Калдър казва, че пилешката супа, меден чай от джинджифил, люти чушки и чесън са най-добрите.
„Пилето е отличен източник на витамин В6, който е от съществено значение за правилното функциониране на имунната система“, каза лекарят. Тя също така цитира проучване, публикувано в Journal of Immunology Research, което твърди, че отслабената имунна система е пряко свързана с дефицита на витамин В6.
Наред с други неща, Калдър вярва, че пилешката супа ще помогне за облекчаване на възпалено гърло, които са сред основните симптоми на омикронния щам COVID-19.
Напитка, която според лекарите ще помогне за повишаване на имунитета и ще помогне в борбата с инфекциите, е чай от джинджифил и мед. Калдър каза, че джинджифилът помага за намаляване на възпалението и помага за облекчаване на гаденето, което често е симптом на вирусни заболявания, а медът е едно от най-добрите средства за успокояване на възпалено гърло.
Лютите чушки са друга храна, която може да ви накара да се почувствате по-добре, според Калдър. Лекарят каза, че капсаицинът в чилито ще помогне за изчистване на запушен нос. Освен това проучванията на африканските здравни науки показват, че капсаицинът помага в борбата с възпалението.
Друга хранителна добавка, която може да помогне за повишаване на имунитета, според Калдър, е чесънът. „Чесънът стимулира активността на имунните клетки и може да помогне в борбата с инфекциите“, каза лекарят. Тя препоръчва добавянето на чесън към ястия като паста или супа, когато сте болни, и като превантивна мярка.