Лекар онколог: „Това е витаминът, който всички трябва да приемаме в по-големи количества“

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Лекар онколог: „Това е витаминът, който всички трябва да приемаме в по-големи количества“
2987
Източник: За Жената
Снимков материал: Pixabay
Лекар онколог: „Това е витаминът, който всички трябва да приемаме в по-големи количества“

Здравословната диета и балансираният прием на хранителни вещества са ключови за поддържането на здравословно състояние, поддържането на здравословно тегло и намаляването на риска от заболяване, включително рак.

Според гинекологичния онколог  д-р Норма Щайнер "Няма вълшебно хранително вещество, което да предотврати рака , но ключът е разнообразната диета ".

„Имате нужда от баланс“, подчертавайки значението на комбинирането на различни хранителни вещества за здравето и намаляването на риска от рак.

здраве в чиния

Снимка: pixabay

Преди да се съсредоточите върху конкретни витамини, важно е да помислите за поддържане на здравословно тегло.

„Поддържането на здравословен индекс на телесна маса чрез диета и упражнения може да намали риска от развитие на рак“, казва гинекологът д-р Мичъл Кларк.

Връзката между затлъстяването и по-високия риск от рак на ендометриума и яйчниците е ясно установена, а затлъстяването също така увеличава риска от смъртност, свързана с тези заболявания.

Важно е да намалите приема на нездравословна храна

Д-р Щайнер препоръчва средиземноморска диета, богата на антиоксиданти и противовъзпалителни хранителни вещества, като отбелязва, че методът на цветните чинии определено помага.

Витамин D също играе важна роля в поддържането на имунната система и някои изследвания свързват по-високите нива на витамин D с по-нисък риск от някои видове рак. Въпреки това, преди да приемате добавки с витамин D, препоръчително е да се консултирате с лекар.

В допълнение, някои хранителни вещества могат да осигурят значителна защита.

Ендокринологът д-р Алекс Роблес препоръчва фолат за възстановяване на увреждане на ДНК и селен, цинк и витамин С за техните антиоксидантни ефекти. Храните, богати на тези хранителни вещества, включват бразилски орехи, сардини, стриди и цитрусови плодове като портокали и лимони.

хранене срещу рак

Снимка: pixabay

Наред с консумацията на здравословни храни, също толкова важно е да намалите приема на нездравословни храни.

„Съветвам пациентите да ограничават или избягват прекомерната консумация на преработено и червено месо“, казва д-р Робълс. Освен това редовните упражнения помагат за подобряване на цялостното здраве и намаляване на рисковете, свързани с рака, пише "Индекс".

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft