Когато Дани Макдоналд (74) от Ирландия научил, че има рак и вероятно му остават само три месеца живот, той решил да пренебрегне съветите на лекарите и казал „не“ на химиотерапията .
Въпреки лошата прогноза, четири години по-късно Дани е в отлично здраве благодарение на ежедневния режим, който започнал. Той включва консумацията на сокове от пшенична трева (млада пшеница) – богата на хранителни вещества „суперхрана“ с разнообразие от невероятни ползи.
Дани осъзнал състоянието си, когато един ден язвата внезапно избухнала в стомаха му.
След като бил откаран в болница от фермата, в която живеел, лекарите се борили да спрат кървенето, само за да открият, че Дани всъщност има тежка форма на рак на стомаха, който е метастазирал.
Те го предупреждават, че единственият начин да се отърве от рака е да се подложи на химиотерапия и лъчетерапия.
След четири години Дани се връща в болницата и разкрива на озадачените лекари как е успял да се излекува .
„Казах на лекарите, че не съм готов за терапията, която ми предложиха. Знаех, че ще умра. Бяха бесни, че съм взел такова решение. Личният ми лекар ме предупреди, че ще умра след 3 месеца”.
Дани решил да консумира житна трева, защото бил чел и слушал за много положителни преживявания за чудотворните, лечебни свойства на зелената пшеница.
Не знаех какво мога да очаквам, но бях твърдо решен да стигна докрай” – казва Дани.
„В рамките на седем дни усещането за изтръпване, което имах, намаля и започнах да се чувствам много по-добре.
Спрях хапчетата, които ми изписаха и от тогава до ден днешен не съм пил нито едно хапче. Месец по-късно болката изчезна напълно и тогава знаех, че има надежда за мен и че съм на път да се възстановя.
Пшеничната трева подейства. Взех правилното решение, когато отказах съветите на лекарите."
За кратко време се върнал към нормалното си телесно тегло. Започвайки само с 28 грама житна трева на ден, той по-късно стигнал до 200 грама житна трева на ден.
„Познавам много лекари, които смятат, че житната трева няма качеството и способността да унищожава рака, но аз съм живото доказателство, че това не е вярно и че действа.“
„И въпреки че много лекари няма да го признаят публично, хората вече започват да виждат ползите от пшеничната трева. Хората ме питат как съм успял да оцелея, а аз мога да им кажа само една дума – житна трева.”
Зелената пшеница е тревата, която се събира, преди да се превърне в стрък със златни класове. Като младо растение пшеницата е по-близка по състав със зеленолистните зеленчуци, отколкото със зърнените култури.
Прибира се, когато е висока около 15-20 см, за да се използват оптимално всички хранителни вещества, преминали от семето към листата.
След това се извършва екстракция и бързо изсушаване, за да се създаде прах без загуба на ензими и хранителни вещества.
Полученият зелен прах може да се разтвори във вода или да се добави към различни здравословни плодови или зеленчукови сокове.
Има различни полезни ефекти – от лечение на рак и хронична умора, до диабет, повишено кръвно налягане, синузит и язви. Днес със сигурност се знае, че тя е силен детоксикиращ агент и източник на антиоксиданти, така че може да предпазва от много съвременни заболявания.
Особено се препоръчва за хора с отслабен имунитет, изложени на повишени умствени и физически натоварвания, спортисти, след операции, за възстановяване след заболявания, за диабетици, както и при нередовно и еднообразно хранене.
Младата пшеница се вписва перфектно в стратегията за опазване на здравето по естествен и екологично устойчив начин с цел повишаване на жизнената енергия.