Лекарка се пребори с рак на млечната жлеза, отказвайки се само от един вид продукти

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Лекарка се пребори с рак на млечната жлеза, отказвайки се само от един вид продукти
483221
Източник: struma.com
Снимков материал: pixabay.com
Лекарка се пребори с рак на млечната жлеза, отказвайки се само от един вид продукти

Става дума за проф. Джейн Плат - световноизвестна като учен.

На нея й оставало да живее няколко месеца, но тя променила диетата си и 20 години по-късно все още е жива и здрава! Диагнозата “Рак на млечната жлеза” й поставят през 1987 г. През 1993 г. й откриват вторичен тумор на шията с размер на половин кокоше яйце. Тогава предупреждават професорката, че й остават само няколко месеца живот. Като медик тя си дава сметка, че болестта е неразривно свързана с животинските продукти и решава да се довери на самолечението, придържайки се към строга диета. Тя документира този свой опит и изследване в книгата “Да победиш рака. 10 крачки”, за да помогне и на други хора да преодолеят и предотвратят рака. Ето какво споделя на сайта си днес проф. Джейн Плат.

“Когато бях на 42 години, ми поставиха диагнозата рак на млечната жлеза. Мислех, че съм победила болестта, но след 5 години тя се върна с двойна сила. Борех се и положих много усилия, но когато ракът се върна за пети път, помолих моя лекар да прекъсне живота ми още сега. Не виждах смисъл и не знаех как да се справя с болестта, която ме убиваше. В един момент чух как плаче 6-годишният ми син и разбрах, че нямам право да го оставя самичък. Пет седмици след това лекарите ми казаха, че в най-добрия случай ми остават два месеца. Не се разстроих, не се изплаших, не станах злобна. Бях унила и отчаяна преди няколко седмици, но сега започнах да търся свой собствен научен път, за да се измъкна от тази ситуация. Знаех, че нямам право на грешки. Имах нужда от бързи отговори, за да открия шанс за оцеляване. Независимо от ужасната ситуация, в която бях изпаднала, моите научни знания и опит бяха достатъчно, за да спася живота си... ”

Базирайки се на опита си от това, че е работила в Китай, Джейн знаела, че при китайките нивото на заболяемост от рак на млечната жлеза е много ниско. “Моят мъж Питър и аз преди години работехме в Китай по проблеми на околната среда”, разказва Джейн. - И изведнъж си спомних за забележителния епидемиологичен атлас, предоставен ми от китайските ми колеги. Там сравняваха скоростта на развитие на рак на млечната жлеза при китайките и европейките. Според него една на 100 000 китайки рискува да умре от рак, докато в Западна Европа това съотношение е едно към 10. Аз проверих тази информация с водещи учени от Китай и тя се потвърди. Също така разговарях с китайски лекари, които ми казаха, че те почти не са срещали тази болест през цялата си кариера.

Майка на две деца ми каза, че китайските жени, които се придържат към европейски диети, много по-често боледуват от рак, отколкото другите китайки. Мъжът ми си спомни нещо друго - че китайците не пият мляко, те дори нямат млечна промишленост. 
Тези спомени вдъхновили Джейн да премине на безмлечна диета в азиатски стил.

Професорката изключила от менюто си абсолютно всички млечни продукти и животински белтъчини. В продължение на шест седмици, през които Джейн се лекувала интензивно, като не пренебрегвала и химиотерапията, туморът на шията й изчезнал. А през останалите 10 години болестта въобще не се възвърнала. Джейн Плат е на мнение, че причина за повече от една трета от раковите заболяване са може би храненето и диетичните фактори. Проф. Плат съветва да ядем повече растителна храна и по-малко червено месо, захар, сол и мазнини. Освен това тя настоятелно призовава хората, които се борят с рака, редовно да правят физически упражнения и да избягват стреса. Да наблягат на екологично чистите хранителни продукти и, разбира се, изцяло да изключат от менюто си млечните продукти. Например да заменят животинското мляко, дори и да е обезмаслено, със соево, кокосово, овесено и оризово мляко; сиренето - със соева извара; сметаната - с кокосов или соев крем; маслото и маргарина - със соево, фъстъчено или бадемово масло; млечния сладолед - със соев или кокосов; млечния шоколад - с черен, и т. н. 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft