Леле каква рецепта ми дадоха за кремче, направо ударих шестица от тотото. Толкова пухкав, лек и става само за 5 минутки

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Леле каква рецепта ми дадоха за кремче, направо ударих шестица от тотото. Толкова пухкав, лек и става само за 5 минутки
Леле каква рецепта ми дадоха за кремче, направо ударих шестица от тотото. Толкова пухкав, лек и...
132812
Леле каква рецепта ми дадоха за кремче, направо ударих шестица от тотото. Толкова пухкав, лек и става само за 5 минутки
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако някога сте опитвали и даже приготвяли баварски крем, може би си спомняте вкуса му. Вълшебният пухкав крем с желеобразна консистенция е зашеметяващ сам по себе си, но и отваря огромно пространство за кулинарно въображение.

Той може да се ползва в създаването на многослойни пирожки, като пълнеж за палачинки и тарталети, както и за намазване на торти…

Проблемът е, че това изискано лакомство съдържа много калории, тъй като рецептата предвижда използването на тежка сметана, мляко, яйца … Бързаме да ви предложим диетичната рецепта за крем-десер т. Този баварски крем е позволен дори и на тези, които следват диетата на Дюкан. Вкусът се получава превъзходно!

 

Нужни съставки:

Прясно мляко – 1,5 чаша

Захар – на вкус

Яйчен жълтък – 3 броя

Заквасена сметана – 300 грама

Вода – 4 супени лъжици

Екстракт от ванилия – 1 чаена лъжичка

Желатин – 1 супена лъжица

 

Приготвяне:

Разбийте жълтъците със захарта и поставете на слаб огън. Излейте на тънка струя прясното мляко и оставете на котлона 10 минути при непрекъснато разбъркване. Не трябва да завира! Свалете от огъня. Смесете сметаната или киселото мляко с ниско съдържание на мазнини с екстракта от ванилия. Разтворете желатина според указанията на опаковката. Излейте го в млечно-яйчената смес, смесете и оставете да се охлади при стайна температура.

Добавете сметаната или изварата, отново разбъркайте добре и поставете в сладоледени купички. Сложете в хладилника да стегне. И възрастни, и деца ще бъдат възхитени от този въздушен десерт!

Консистенцията на десерта се определя до голяма степен от количеството желатин. Ако сложите малко повече, ще се получи панакота, ако сложите по-малко – консистенцията ще се доближи до тази на сладолед. 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft