Леле каква торта беше направила свекърва ми, взех си даже за вкъщи и й се молих с часове за рецептата, ама ми я даде накрая

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Леле каква торта беше направила свекърва ми, взех си даже за вкъщи и й се молих с часове за рецептата, ама ми я даде накрая
Леле каква торта беше направила свекърва ми, взех си даже за вкъщи и й се молих с часове за...
542390
Леле каква торта беше направила свекърва ми, взех си даже за вкъщи и й се молих с часове за рецептата, ама ми я даде накрая
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще ви разкрия рецептата на свекърва ми за една  много вкусна торта, която вероятно ви е позната от детството. Много от нас са чакали празниците не защото сме искали подаръци, а точно заради нея.

Торта “Медени топчета ” е един доста лесен десерт с вкус на мед, а кремът между блатовете не бива да ви притеснява.

Той може да бъде всякакъв по ваш избор

 

Необходими продукти:

Пшенично брашно – 3 и 1/2 чаши

Мед – 3-4 супени лъжици

Сода – 1 чаена лъжичка

Яйца 0-4 броя

Краве масло – 100 грама

Ванилия 

Прясно мляко – 2 чаши

Нишесте – 2 чаени лъжички

 

Начин на приготвяне:

За да стане въздушно, пригответе тестото на водна баня. За да направите това, поставете вода да се вари. В съда сложете 3 чаени лъжици краве масло, 1 чаша захар и мед. Постоянно разбърквайте, докато съдържанието се разтвори. При постоянно бъркане добавете содата, разбъркайте добре и махнете от огъня. Изчакайте малко да се охлади и добавете 3 чаши брашно и 2 яйца. Замесете тесто.

Покрийте форма за печене с хартия за печене и оформете малки топки от тестото с големината на орех. Поставете ги върху хартията за печене, но имайте предвид, че те ще увеличат размера си, така че се уверете, че не се допират едни в други.

Поставете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 5-10 минути.

 

Кремът също трябва да приготвите на водна баня. В тенджера изсипете млякото, добавете 2 яйца, нишесте, 3 супени лъжици брашно и ванилия. Разбъркайте до гладка смес. Добавете 70 грама масло и разбийте крема. Приготвените и охладени топки изсипете в крема и разбъркайте.

Изсипете във форма и поставете в хладилника за една нощ. На сутринта залейте тортата с шоколадова глазура или разтопен шоколад.

Това е! Приготвянето на този десерт е изключително лесно и предизвиква много емоция. 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft