Леле какви палачинки направих днес на закуска, направо избих рибата, децата не спряха да ядат, а ние с мъжа ми се оляхме направо

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Леле какви палачинки направих днес на закуска, направо избих рибата, децата не спряха да ядат, а ние с мъжа ми се оляхме направо
Леле какви палачинки направих днес на закуска, направо избих рибата, децата не спряха да ядат, а...
257872
Леле какви палачинки направих днес на закуска, направо избих рибата, децата не спряха да ядат, а ние с мъжа ми се оляхме направо
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Финландски палачинки : светкавичен десерт за най-лакомите!

Рецептата за мързеливите финландски палачинки ще зарадва всички фенове на необичайните сладкиши и национални кухни! Особеността на това ястие е, че палачинките се пекат във фурната на един пласт. Финландците ги ядат, нарязани на парчета или оформени на руло.

Оказва се, че най-трудоемкото в процеса е изключено, защото печенето не изисква постоянно присъствие на домакинята в кухнята.

Финландски палачинки

Продукти за тестото:

500 мл прясно мляко

250 грама брашно

50 грама краве масло

3 яйца

2-3 супени лъжици захар

щипка сол

1 чаена лъжица бакпулвер

 

Съставки за пълнежа:

200 грама извара със средно съдържание на мазнини

1-2 супени лъжици захар

конфитюр от плодове, череши в собствен сок или замразени плодове

 

Начин на приготвяне:

Включете фурната.

Нека се загрее до 200-250 градуса.

Разбийте яйцата със захарта и щипка сол, налейте млякото и разбъркайте. Добавете брашното на порции и разбърквайте, докато изчезнат бучките.

Добавете разтопеното масло, разбъркайте отново и изсипете тестото върху намазана тава или покрита с хартия за печене. Печете палачинката 15-20 минути (в зависимост от фурната). Готовата палачинка намажете с масло, оставете да изстине леко.

За пълнежа смесете изварата със захарта. Ако сместа е доста суха, добавете няколко супени лъжици заквасена сметана или кисело мляко. Сложете плънката на палачинката, добавете плодове и завийте на руло. За да се получат малки рула, нарежете на парчета и поръсете с пудра захар.

5 минути за смесване на продуктите и 20 минути за печене… Това е закуска чудо! Не се тревожете, ако в процеса на печене, палачинката леко се надигне. Тя ще спадне, след като се охлади.

Финландските палачинки могат да бъдат сервирани с всичко: с конфитюр, сметана, мед. И ако намалите количеството на захарта в тестото, можете да си направите солени палачинки със солена плънка от настърган кашкавал, мляно месо, зеленчуци, гъби.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft