Необходими продукти:
2 яйчени белтъка
75 грама захар
25 грама бързо разтворим желатин
110 милилитра вода
хранителен оцветител по избор и по желание
1 чаена лъжица олио
Начин на приготвяне:
Изсипете желатина в дълбока купа, като е най-добре тя да бъде стъклена. Залейте го с преварена вода (със стайна температура) и оставете за 10-15 минути, за да набъбне.
С миксер на средна скорост разбийте белтъците, докато се превърнат в пяна.
Постепенно, на малки части, добавете захарта.
Ако ще използвате оцветител, сега е моментът да го добавите. Може да използвате натурални алтернативи, например: сок от цвекло, моркови, спанак. Разбийте за още 2-3 минути.
Набъбналия желатин сложете в микровълновата за 30-60 секунди, за това време той ще се разтвори напълно, след което прецедете през слой марля.
Прибавете го при белтъчената пяна и разбийте, за да се разпредели равномерно желатинът.
Подгответе си подходяща формичка с високи стени, застелете вътрешната й част с найлоново фолио, подмажете с олио (което няма аромат). Разпределете равномерно сместа в съда и приберете за 3-4 часа в хладилника.
Когато съдържанието стегне, старателно обърнете формата върху пергамент. Отстранете фолиото и нарежете десерта на неголеми кубчета.
Бонбоните се съхраняват няколко дни на студено