Леле обожавам ги тези картофки, приготвени така мога да ям до пръсване, категорично за мен това е...
12 Юли 2017
33310
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Сварете картофите заедно с кората им, охладете и ги обелете. Към варените картофи направете чесново масло:
5 картофа
краве масло – 100 грама
чесън – 4 скилидки
магданоз – 3 супени лъжици
заквасена сметана – 1 супена лъжица
твърдо сирене (кашквал) – 5 супени лъжици
Приготвяне:
Сложете маслото в купа.
Чесънът го почистете и намачкайте. Нарежете магданоза на ситно, а сиренето настържете на ренде. Смесете всичко и добавете заквасената сметана, солта и черния пипер, разбъркайте добре.
Белените картофи нарежете по дължина и поставете във форма, намазана леко с масло. Поставете парчета от чесновото масло. Печете във фурната на 220 градуса.
Можете да използвате картофите като гарнитура или като самостоятелно ястие.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари