Леле обожавам ги тези картофки, приготвени така мога да ям до пръсване, категорично за мен това е...
12 Юли 2017
33324
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Сварете картофите заедно с кората им, охладете и ги обелете. Към варените картофи направете чесново масло:
5 картофа
краве масло – 100 грама
чесън – 4 скилидки
магданоз – 3 супени лъжици
заквасена сметана – 1 супена лъжица
твърдо сирене (кашквал) – 5 супени лъжици
Приготвяне:
Сложете маслото в купа.
Чесънът го почистете и намачкайте. Нарежете магданоза на ситно, а сиренето настържете на ренде. Смесете всичко и добавете заквасената сметана, солта и черния пипер, разбъркайте добре.
Белените картофи нарежете по дължина и поставете във форма, намазана леко с масло. Поставете парчета от чесновото масло. Печете във фурната на 220 градуса.
Можете да използвате картофите като гарнитура или като самостоятелно ястие.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари