Свински пържолки с картофки кой не обича, само при мисълта и вече лигите ви потекоха, нали? Това определено може да кажем, че е едно от най- любимите ястия на маса хора. Но днес сме ви предложили един малко по- различен прочит на тази вкусотийка, който сме убедени, че ще ви хареса и допадне.
Според рецептата котлетите са облечени в „палто“ от настъргани картофи, леко запържени в тиган, покрит със заквасена сметана, и след това запечени във фурната. В резултат на това имаме ароматно и нежно месо, което буквално се топи в устата ви.
Печени котлети с картофки
СЪСТАВКИ
700 г свинско месо
2 картофи
2 яйца
3 супени лъжици брашно
2 супени лъжици майонеза
1 лук
3 скилидки чесън
200 мл заквасена сметана или готварска
копър или магданоз на вкус
сол и пипер на вкус
ПОДГОТОВКА
Нарежете месото на тънки филийки, начукайте малко, осолени и сложете черен пипер.
Настъргайте картофите, нарежете на ситно лука, счукайте чесъна.
Смесете в купа настърганите картофи, лука, чесъна, яйцата, брашното, солта, черния пипер, сметаната, подправки.
Сложете парчетата месо и поставете в предварително нагрят тиган с масло. Сложете отгоре настърганите картофки. Изпържете от двете страни до златисто- кафяво.
След това сложете месото в тавичка за печене.
Намажете пържолата със заквасена сметана и поставете във фурната, загрята до 180 градуса за 20-25 минути.
Месото е готово. Сервирайте го горещо. Приятен апетит!
Ако рецептата ви е харесала, споделете я с приятелите си!