Еклери - не можете да се въздържите да си хапнете поне един!
Еклери – едни от най-вкусните и невероятно красиви тестени изделия! Опитайте ги!
Съставки:
За тестото:
Вода – 250 мл
Масло – 100 грама
Брашно – 200 грама
Яйца – 3 броя
Сол – щипка
За крема:
Сметана – 150 мл
Кондензирано мляко – 2 супени лъжици
Начин на приготвяне:
Стоплете водата, добавете маслото и солта и оставете да заври. Намалете огъня и при непрекъснато разбъркване добавете пресятото брашно на малки порции.
Разбърквайте, докато тестото започне да остава по стените на тенджерата. Свалете от котлона и охладете тестото.
Добавете яйцата последователно, докато старателно разбърквате сместа.
Върху хартия за печене с помощта на сладкарски пош оформете еклери, дълги 5-6 см и широки 2-3 см.
Печете еклерите през първите 15-20 минути при температура от 200 градуса. След това намалете температурата до 150 градуса, а накрая ги оставете за не повече от 10-15 минути при спряна фурна. Изключете фурната, отворете вратата и оставете еклерите леко да се охладят.
Пригответе крема. Разбийте сметаната, добавете кондензирано мляко и още веднъж разбийте добре.
Напълнете еклерите с крем с помощта на сладкарски пош.
Вкусните еклери са готови!