Най-меките и пухкави тиганици - като онези, които лелите на село забъркват за закуска. Толкова са лесни, че всеки може да ги направи!
Разтворете маята в топлото мляко, добавете захарта, солта, олиото, яйцата, и разбъркайте с лъжица до хомогенна смес. След това добавете брашното постепенно, като бъркате с дървена лъжица до гъсто, лепкаво тесто. Поръсете тестото отгоре с малко олио, покрийте и го оставете на топло да втасва - около 30 мин.
Към втасалото тесто добавете още едно яйце (това яйце се прибавя, за да не попиват тиганиците мазнината при пържене). Отново разбъркайте с лъжица до еднородно тесто. Оставете тестото да почива още 10-15 минути.
През това време поставете хартиена салфетка в купата, където ще слагате изпържените тиганици. В малка купа сипете малко олио - за да мажете ръцете си, като гребвате от тестото (тесто е лепкаво). В дълбок тиган изсипете 1-2 пръста олио и го сложете да се загрее (не загрявайте прекалено, за да не загори олиото).
Щом мазнината се загрее, намаслете ръцете си. С едната щипвайте от тестото, а с другата откъсвайте взетата топка от тестото в купата. Оформете леко между дланите си на тиганица и пуснете в загрятото олио.
Пържете тиганиците от двете страни в горещото олио.
Изпържените тиганици слагайте в предварително приготвената купа с хартиена салфетка.
Сервирайте ги със солена или сладка добавка по желание - сирене, кашкавал, сладко, течен шоколад...