Леля Галя от Одеса ме научи да правя прочутия хайвер от патладжан - услажда се повече и от лютеницата, и от кьопоолуто!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Леля Галя от Одеса ме научи да правя прочутия хайвер от патладжан - услажда се повече и от лютеницата, и от кьопоолуто!
Леля Галя от Одеса ме научи да правя прочутия хайвер от патладжан - услажда се повече и от...
31012
Леля Галя от Одеса ме научи да правя прочутия хайвер от патладжан - услажда се повече и от лютеницата, и от кьопоолуто!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

През лятото често си спомням първото си посещение в Одеса при леля Галя (сестра на майка ми). Тя организира вечеря „за да се опознаем“. Всичко беше много вкусно, но типичният за рускоезичните народи патладжанен хайвер на леля Галина ни спечели от първата хапка. Смело мога да заявя, че откакто го приготвям за моето семейство, изчезва от масата по-бързо и от лютеницата, и от кьопоолуто! Предлагам и вие да опитате рецептата за Хайвер от патладжан на леля Галя:

кьопоолу

Патладжанен хайвер

Продукти:

  • 1 патладжан
  • 1 червена чушка
  • 1 домат
  • 1-2 скилидки чесън
  • 1 с.л. растително масло
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • оцет на вкус
  • зелении на вкус

Приготвяне:

Патладжаните е хубаво да са по-едри, чушките и доматите също трябва да са месести. Загрейте фурната на 180–200 градуса. След като измиете и подсушите патладжана и чушката, намажете ги с растително масло и печете, докато обелката набъбне и се появи загар. Веднага ги извадете от фурната и ги поставете в найлонови торбички за няколко минути, за да не навлиза въздух. Това ще позволи на кожата да се обели лесно.

Направете кръстосан разрез върху измития домат, потопете го във вряща вода за 30 секунди, а след това в ледена вода, обелете го и пасирайте. Обелете патладжана и чушката. Изплакнете чушката в солен разтвор, след което останалите семки и изгорелите парчета от обелката бързо ще се махнат.

патладжанен хайвер

Нарежете зеленчуците на ситно (леля го прави със специален сатър, но може и с по-голям нож). Чесънът се нарязва на ситно. Всичко се обединява и се бърка бавно, старателно. Опитайте на вкус. Едва след това добавете подправки - на вкус. Между другото, напълно е възможно да не добавяте растително масло и оцет: при печене зеленчуците ще разкрият вкуса си толкова много, че подправките може да изглеждат ненужни.

патладжанена икра

Най-добре е да сервирате хайвера върху препечени филийки черен хляб. Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft