Миналата година бяхме на гости и видяхме домати за чудо и приказ! А толкова вкусни и ароматни! Домашното си е домашно! Такава салата ни спретна, че още ми е пред очите! И отгоре на всичко, като видя как ни се усладиха, даде ни да си носим две касетки, че толкова много реколта, чак се чудеше какво да ги прави!
Измолих я да сподели тайната и тя каза, че е много проста.
Ето рецептата:
В 3-литров буркан се изсипват 2,6-2,7 литра дестилирана вода, добавят се 100 грама мая, разредена в топла вода и 1 чаена лъжичка захар..
Покрива се с марля, дръжи се на топло място, като от време на време се разклаща. Когато спре да ферментира е готово.
Една чаша се слага в 10 литра вода и се разпределя на 10 корена.
През целия сезон се правят 3 такива подхранвания и доматите стават силни, здрави и дават много реколта до късна есен!
Леля Руми е цяла енкциклопедия! Ето още колко полезни съвети ни даде:
Йод за зелето. Добавете 40 капки йод в кофа с вода.
Чай в лука. Поставете под всяка луковица използвана торбичка с чай при засаждане. Лукът няма да боледува.
Бананов тор. Вземете бананови кори, залейте ги с вода (например в 3-литров буркан), изчакайте, докато на повърхността се образуват мехурчета: плейте вътрешните цветя. Можете да доливате вода към старите кори и да добавяте нови.
Мая за цветята. 100 грама сурова мая се разтваря в 10 литра вода. Поливайте всички растения, включително цветята на закрито, веднъж месечно. Резултатът ще бъде буен растеж.