Леопардов кекс + още 2 рецепти за бързи кексчета с кафето

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Леопардов кекс + още 2 рецепти за бързи кексчета с кафето
Леопардов кекс + още 2 рецепти за бързи кексчета с кафето
30215
Леопардов кекс + още 2 рецепти за бързи кексчета с кафето
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кексът  е универсален сладкиш и може да кажем, че един от най- лесно приготвящите се, затова е полезно да имате няколко рецепти под ръка за него, не знаете кога ще ви потрябва

Леопардов кекс

съставки

100 гр олио
200 г захар
4 яйца
1 ч.л. ванилия
150 г брашно
50 г царевично нишесте
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
какао на вкус

подготовка

Разбийте захарта с олиото. Разбъркайте яйцата с вилица, добавете ваниловата есенция. Разбийте, като добавяте олиото на етапи. Пресейте брашното с царевично нишесте, сол и бакпулвер.
На 3-4 етапа добавете тази суха смес към предишната течна смес, като постоянно разбърквате с шпатула или миксер отгоре надолу. Разделете готовото тесто на две. Отделете едната част като разделете на по-голяма и по-малка.

В по-голямата част добавете 2 с.л какао, в по-малка степен - четвърт от чл. л. какао и половин супена лъжица брашно. Намажете правоъгълната тава за печене с олио и поръсете с брашно. Покрийте дъното с пергамент.
Изсипете всяка част от тестото в найлонови торбички, в които след това ще трябва да направите дупки или с шприц за сладкиши, ако имате такъв. Започнете, като изсипете тестото във формата.
За начало изтръгнете кръгчета от тъмно тесто, между тях - от светлокафяво, а след това - от бяло. След това можете да направите плътен слой от тъмно и да повторите действието с кръгове.

Сложете напълнената с тесто форма във фурната, предварително загрята на 180 градуса, за 40 минути. Ще получите много забавен и интересен модел. 

 

Кекс "Лимонова радост"

съставки

200 г олио
2 лимона
150 г захар
10 г бакпулвер
2 чаши брашно
4 яйца
200 мл кисело мляко
пудра захар на вкус

подготовка

Смесете  захарта и яйцата и добавете олиото. След това добавете млякото, бакпулвера и брашното. Омесете тестото, което по консистенция ще наподобява гъста заквасена сметана.
Намажете формата за кекс с олио. Настържете кора на лимон на ситно ренде, а месестата част - на едро . Комбинирайте тази смес с тестото и разбъркайте старателно. Изсипете тестото във формата.
Печете кексът при температура 180 градуса за 30-40 минути. Проверете готовността му с клечка за зъби. Не изваждайте веднага готовия десерт от формата - оставете го леко да изстине. Поднесете със захар за глазура.

 

Кекс с круша

съставки

225 гр. Брашно
115 гр.

олио
250 г захар
200 г извара
3 яйца
0,5 ч.л. бакпулвер или сода
2-3 круши
ванилия на вкус

подготовка

Разбъркайте олиото с захарта. Изварата изжедете добре, разбъркайте с предишната маса. Разбъркайте сместа до гладка консистенция, добавяйки ванилия. След това разбийте яйцата в тях и разбъркайте отново.
Пресейте брашното с бакпулвера в течната смес, омесете тестото. Намазнете форма с олио, поръсете с брашно. Сложете тестото в него. Измийте крушите и нарежете на кръгчета, като отстраните сърцевината.
Наредете крушите наполовинки в тестото. Печете кексът на 170 градуса за около час, докато се образува златиста коричка. Проверете готовността с клечка за зъби.

 

Кекс със сини сливи

съставки

1 кофичка кисело мляко
3 яйца
2-3 с.л. л. захар
1,5- 2 чаша брашно
40 г масло
2 с.л. слънчогледово олио
1 ч.л. бакпулвер
10 г ванилия
100 г сини сливи
100 гр. стафиди
щипка сол

подготовка

Намажете формата с масло. Изсипете сушени плодове във вряла вода за 5 мин. След това изцедете водата и изсушете плодовете със салфетка и смесете с щипка брашно. Отделете белтъците от жълтъците. Жълтъците разбийте със захарта, ванилията и солта. В процеса на разбиване, изсипете растително масло и разтопеното масло. След това добавете киселото мляко. Разбъркайте течните съставки, изсипете пресятото брашно с бакпулвера към тях. Смесете така, че да няма бучки. След това добавете сини сливи и стафиди.

В отделна купа разбийте белтъците на пяна, комбинирайте ги с тестото. Изсипете готовото тесто в съда за печене. Гответе във фурна, предварително загрята на 180 градуса до златисто кафяво.

Това не са много прости рецепти и ще трябва да отделите малко свободно време за тях. Въпреки това, в края на готвенето, веднага щом усетите вълшебната миризма от фурната, ще видите съвършенството на всеки от тези десерти. Защото е вкусен, евтин, елегантен!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft