Лепкави пилешки крилца в сладко-кисел сос - няма наяждане, толкова са вкусни!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Лепкави пилешки крилца в сладко-кисел сос - няма наяждане, толкова са вкусни!
Лепкави пилешки крилца в сладко-кисел сос - няма наяждане, толкова са вкусни!
28980
Източник: dnes.bg
Лепкави пилешки крилца в сладко-кисел сос - няма наяждане, толкова са вкусни!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Любимите крилца в сладко-кисел сос  от ресторанта - има ли човек, който да не ги обожава? Невероятният им вкус те преследва дълго, след като си изял и последното, а свършват толкова бързо! Днес ви предлагаме перфектната рецепта за лепкави пилешки крилца в сладко-кисел сос , която лесно може да си приготвите у дома. Още повече, че крилцата са сигурно най-евтината част от пилето, така че може да направите и двойна доза! Да започваме - ето необходимите продукти за най-вкусните пилешки крилца :

Лепкави пилешки крилца в сладко-кисел сос

Продукти:

пилешки крилца - 1 и ½ кг

зехтин - 2 супени лъжици

7 супени лъжици соев сос

2 супени лъжици кетчуп

225 мл мед

1 скилидка чесън, пресован

Сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Загрейте фурната на 190-200 градуса.

Поставете пилешките крилца в тава, покрита с хартия за печене. Отделно смесете зехтина, соевия сос, кетчупа, меда, чесъна, солта и пипера. Разбъркайте. Залейте крилцата със сместа, като внимавате да полепне навсякъде по тях. Печете в загрятата фурна за около 1 час, докато сосът се карамелизира и глазира.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft