Лепкаво пиле по тайландски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Лепкаво пиле по тайландски
Лепкаво пиле по тайландски
admin
Добавена от: admin
10568
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

6 пилешки бутчета
2-3 червени люти чушки, нарязани
1 резен джинджифил (около 2 см), накълцан
5 скилидки чесън, нарязан
2 стръкчета лимонова трева - само бялата част, нарязана
2 - 3 с.л. кафява захар
сока от 2 лимона
3-4 с.л. рибен сос
малка китка пресен кориандър, нарязан на едро + още малко за украса
сол на вкус

Сложете всички продукти, освен пилето, в блендер или кухненски робот и смелете до мокра паста.
Подсушете добре пилешкото, разрежете всяко бутче на две места, като оставяте разстояние, така че маринатата да попие в месото. Поставете пилето в голям прозрачен плик. Излейте маринатата в плика и с ръце масажирайте пилето, така че да се покрие равномерно от всички страни. Заделете излишната марината за по-късно. Оставете плика с пилето в хладилник за няколко часа или цяла нощ.
Загрейте фурната на 170 градуса.
Извадете пилешкото от маринатата и поставете в тавичка за печене. Изпечете за около 40-45 минути. Извадете бутчетата и проверете готовността им - сокът, който излиза от пилето при набождане, трябва да е чист и да няма розов отенък. С щипки прехвърлете бутчетата в широка чиния.
Вземете останалата марината и я излейте в тавичката. Поставете тавата на котлона на среден огън. Разбъркайте и подправете на вкус (ако е необходимо). Сосът трябва да се сгъсти и да заприлича на гъст сироп. Излейте соса върху пилешкото. Поднесете с варен ориз.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft