Начин на приготвяне:
Отделно накиснете на две места по 5 листа желатин в студена вода и оставете да престои около 10 минути.
Отделно загрейте киселото мляко от боровинка и киселото мляко от ванилия, само внимавайте да не заври. Отцедете петте листа желатин и ги объркайте в топлото мляко от боровинка, след което разбъркайте, докато се разтвори желатинът. Останалите 5 листа желатин смесете в затопленото плодово мляко от ванилия.
Оставете ги да изстинат, а след като киселото мляко започне да стяга, добавете твърдо разбитата сметана, която предварително сте разделили на две части. В боровинковото мляко добавете пресните боровинки.
Опаковайте форма за торта с прозрачно фолио и изсипете вътре първо боровинковата смес, а след това - ваниловото мляко. След това с вилица ги разбъркайте, а върху тях поставете бисквитите (или изрезки от кекс). Оставете сладкиша да престои една нощ в хладилник, след което извадете от формата и поднесете.