Съставките като сладкото от смокини, бонбоните или бисквитите може да замените с продукти по желание (според наличните) - ягоди, праскови, лешници, фъстъци ...
Започваме с разбиването на сметаната. В други два пластмасови съда отделяме белтъците от жълтъците и ги разбиваме отделно. Към жълтъците добавяме 3 супени лъжици захар и бием, докато получим гъст крем. Белтъците разбиваме също с 3 супени лъжици захар. Всички три крема - сметаната, разбитите белтъци и жълтъци смесваме внимателно разделяме на няколко части в отделни купи за сладолед и във всяка добавяме съответно: смлени бисквити с шоколадови бонбони, в другата купа - сладкото от зрели смокини, в третата - запечените счукани орехи и млечния шоколад. Сладоледите се замразяват и след няколко часа са готови за дегустация.
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Лесен домашен сладолед от подръчни продукти - вкусен и освежаващ
Лесен домашен сладолед от подръчни продукти - вкусен и освежаващ
29 Юни 2015
21680
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари