
Съставките като сладкото от смокини, бонбоните или бисквитите може да замените с продукти по желание (според наличните) - ягоди, праскови, лешници, фъстъци ...
Започваме с разбиването на сметаната. В други два пластмасови съда отделяме белтъците от жълтъците и ги разбиваме отделно. Към жълтъците добавяме 3 супени лъжици захар и бием, докато получим гъст крем. Белтъците разбиваме също с 3 супени лъжици захар. Всички три крема - сметаната, разбитите белтъци и жълтъци смесваме внимателно разделяме на няколко части в отделни купи за сладолед и във всяка добавяме съответно: смлени бисквити с шоколадови бонбони, в другата купа - сладкото от зрели смокини, в третата - запечените счукани орехи и млечния шоколад. Сладоледите се замразяват и след няколко часа са готови за дегустация.