Лесен, евтин и става за 10 минути! Супер вкусен десерт за всеки ден - Карамелена пита с орехи:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Лесен, евтин и става за 10 минути! Супер вкусен десерт за всеки ден - Карамелена пита с орехи:
Лесен, евтин и става за 10 минути! Супер вкусен десерт за всеки ден - Карамелена пита с орехи:
2862
Лесен, евтин и става за 10 минути! Супер вкусен десерт за всеки ден - Карамелена пита с орехи:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Лесен и евтин сладкиш за 10 минути! Ако искате десерт за всеки ден, при това много вкусен, това е вашата рецепта! Ето какво ви трябва за невероятната Карамелена пита с орехи :

карамелизиран сладкиш

Карамелена пита с орехи

Продукти (за форма 25 х 25 см):

  • 200 г кафява захар
  • 1 чаена лъжичка канела
  • 50 мл вода
  • 4 яйца
  • 1 щипка сол
  • 100 г смлени/ситно смлени орехи + 16 половинки орехи за украса
  • 200 г брашно
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер
  • 1 чаена лъжичка сода бикарбонат
  • 50 г шоколадов чипс/шоколад на капки
  • 200 мл олио

За отгоре:

200 гр. карамелизирано кондензирано мляко за заливане на тортата/ или шоколадова глазура/ или пудра захар

Приготвяне:

1.

Разтопете кафявата захар с канелата и водата в тенджера за половин минута.

карамел в тенджера

2. Разбийте яйцата с щипка сол за 4 минути или докато се сгъстят. След това на тънка струйка налейте горещия сироп в яйчената смес и продължете да разбивате.

яйца с карамел

3. Добавете олиото и разбийте за кратко.

пухкави яйца

4. Смесете брашното, бакпулвера, содата и парченцата шоколад и ги добавете постепенно към яйчената смес бавно и на ръка, за да остане пенлива.

брашно в яйцата

5. Добавете смлените/нарязаните ядки и разбъркайте.

орехи в тестото

6. Изсипете тестото в тава с размери 25×25 см, покрита с хартия за печене и печете на 160°C за около 40-45 минути.

тесто в тава

7. Смесете карамелизираното кондензирано мляко с малко вряща вода, за да получите гладка глазура.

изпечен сладкиш

8. Когато сладкишът изстине малко, го залейте с глазура и украсете с половинки орехи.

карамелизиран сладкиш с орехи

Или можете да го покриете с шоколадова глазура или просто да го поръсите с пудра захар. 

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft