5 белтъка
250 гр. захар
150 гр. сушени смокини
250 гр. стафиди
1 лист вафлени кори
Лесен сладкиш, който може да приготвите, когато имате останали белтъци от друга рецепта. Приготвя се бързо и е изключително фин и вкусен!
Сушените смокини нарежете и ги смесете със стафидите и 50 грама захар.
Разбийте белтъците на твърд сняг и към края постепенно добавете останалите 20 грама захар, като продължите да биете, но за кратко. Добавете и сушените плодове и леко разбъркайте с лъжица.
Поставете вафлената кора в тава и залейте с белтъчната смес. Разпределете я равномерно върху кората. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минути.
Забележка:
Ако обичате вкуса на рома - накиснете смокините в ром, преди да ги нарежете. разбира се стафидите, след това прецедете и насецкајте.