В малка купа смесете захарта, какаото, нишестето и солта, добавете млякото и бавно разбъркайте, докато сместа стане гладка и без бучки. Добавете жълтъците. Сложете съда на огъня и постоянно бъркайте в продължение на около 8 минути, докато не се появят първите мехурчета. Махнете съда от огъня, намалете котлона до минимум и върнете съда обратно за още няколко минути, като отново разбърквате. Щом се сгъсти, махнете пудинга от огъня и прецедете сместа през сито. Веднага прехвърлете в купата на миксера или по-дълбока купа. Добавете още маслото, екстракта от ванилия и парчетата шоколад, и се разбърквайте, докато не получите кремообразен шоколадов пудинг. Налейте пудинга в чаши и го оставете да се охлади поне 3 часа, а най-добре за през нощта. Поръсете охладения пудинг с малко настърган шоколад и поднесете с наслада!
Лесен и вкусен шоколадов пудинг
15 Февруари 2014
16702
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари