3 яйца
12 супени лъжици прясно мляко
12 супени лъжици олио
12 супени лъжици брашно
1 бакпулвер
12 супени лъжици захар
1 ванилия
За кафявото тесто:
3 супени лъжици прясно мляко
1 супена лъжица брашно от рожков (може и обикновено)
1 чаена лъжичка какао
За крема между двата блата:
200 гр. ягоди
100 гр. бял шоколад
200 гр. сметана
За украса:
сметана, няколко ягоди
1. Първо се разбиват със захарта и ваниловата захар, добавят се млякото, олиото и накрая - брашното, смесено с бакпулвера.
2. Половината от тестото се отделя в друг съд настрана, а в другата част се поставят 3-те супени лъжици мляко, брашното от рожков и какаото. Ако тестото ви се струва много гъсто (което зависи от брашното), добавете още малко мляко, но само малко.
3. Хубаво разбитата кафява смес се прехвърля в набрашнена форма за печене с диаметър 28 см и се поставя 7-8 минути на 200 градуса, за да хване коричка. След това се изважда от печката, отгоре се подреждат ягодите, предварително нарязани на дебели ивици, покриват се с бял шоколад, натрошен на кубчета и върху това всичко се разпределя неоцветената смес, предварително заделена.
Сладкишът се пече още 20 минути на 200 градуса и още 10 минути на 170 градуса.
4. След като се извади от фурната, се охлажда добре, украсява се с разбита сметана и пресни ягоди.