За блата:
6 яйца
6 с.л. захар
6 с.л. брашно
150 мл олио
150 мл прясно мляко
1 пак. ванилена захар
1 пак. бакпулвер
4 с.л. какао
4 с.л. инстантна напитка топъл шоколад
За белия крем:
2 пак. пудинг ванилия с варене
850 мл прясно мляко
6 с.л. захар
150 гр. масло
За тъмния крем:
2 пак. пудинг с вкус на шоколад
800 мл прясно мляко
6 с.л. захар
2 редчета млечен шоколад (20-30 гр.)
100 гр. масло
Разбийте добре на крем яйцата със захарта. Биейки на най-високата скорост на миксера добавете течните съставки за блата, а след това - сухите.
Изсипете сместа в намазнена и набрашнена тавичка с размери 25х35 см и печете на 180 градуса около 25 минути. Проверете със суха клечка готовността.
Междувременно пригответе първия крем. Сварете пудинг от посочените съставки и докато е още горещ, добавете маслото, нарязано на малки парчета. Бийте с миксер, докато сместа се хомогенизира и стане гладка и кремообразна.
Докато блатът е още горещ, набодете го с дръжката на дървена лъжица и отгоре излейте веднага белия крем.
Докато кремът стяга, пригответе тъмния крем по същия начин като белия, като добавите шоколада заедно с маслото в горещия сварен пудинг. Разбийте и него до гладка структура. Готовия крем намажете върху белия.
Отгоре украсете с шоколадови блокчета или настърган шоколад.
Забележка:
Не ползвайте по-малък размер тава от посочения. В противен случай сладкишът ще стане твърде висок и дупките по-трудно ще се запълнят.