Нарежете бекона на пръчици, а обелените картофи и домати - на кръгове. Настържете кашкавала едро. В тефлонов тиган с малко олио запържете бекона, а след това го извадете в отделен съд. В мазнината от бекона запържете картофите от двете страни и след това ги извадете в дълбок съд, така че да останат топли.
Вземете огнеупорен съд, намажете го с олио и в него поставете позапържените картофи, върху тях разпределете една трета от запържения бекон, след това поставете от настъргания кашкавал и покрийте с нарязани домати. Подправете на вкус и накрая сложете и риган. Същата процедура се повтаря още два пъти, като най-отгоре поставете ред домати.
Отделно разбийте яйцата, сметаната и млякото, и с приготвена смес залейте пая. Сложете го да се пече на 200 градуса, докато се зачерви.