
Разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар, докато сместа се изравн, след което добавете млякото, брашното и бакпулвера, постепенно, като при това не преставате да биете. Накрая нарежете шоколада на по-едри кубчета и го разбъркайте с лъжица в сместа. В намазнена форма за кекс (може и в тава) поставете половината от сместа и поставете в предварително загрята фурна да се запече леко, докато хване тънка коричка отгоре. Извадете кекса от фурната и върху запеченото тесто сложете няколко лъжици сладко, но не го размазвайте, а само поставете на купчинки. Върху сладкото изсипете останалото тесто и отново върнете кекса във фурната. Печете на умерена фурна - 180 градуса - около 45 минути. Готовия сладкиш се покрива с кухненска кърпа и се оставя да се охлади. След това по желание може да го залеете с разтопен шоколад. Нарежете на по-едри парчета и поднесете.