
Всички продукти се затоплят леко. Брашното се пресява и се слага в дълбок съд (в който ще се меси), прави се вдлъбнатина, в която се слага ситно надробената мая и се забърква с малко захар, мляко и брашно. Слага се на топло, докато маята се надигне и удвои обема си. Добавят се млякото, захарта, яйцата, стопеното масло. Меси се меко тесто, докато се появят мехури. Оставя се на топло 1-2 часа, леко покрито, за да втаса добре.
Готовото тесто се оформя по желание - на плитки, кифлички и пр. Поставя се в намазани и набрашнени формички, където се оставя да втаса повторно за още 1/2-1 часа, намазва се с жълтък и захар и се пече в немного силна фурна до зачервяване (внимава се да не прегори коричката, за целта може да се покрие с алуминиево фолио).