Опитната домакиня винаги обича доказани рецепти без печене и не забравя да ги добавя в готварската книга . А тези ягодови бомби заслужават да бъдат фаворити там. Двойна полза: децата, които не подозират нищо, ядат здравословно десертче, а майката прекарва само 20 минути в готвенето.
Десерти без печене
Десерти без печене - идеални за лятото. Няма нужда да включвате фурната, да забърквате тестото и да мислите пълнеж. Днес ще ви научим да готвите ароматни сладкиши бързо и лесно - ягодови топчета. Чудесен начин да зарадвате семейството и приятелите си със сочни плодове!
Когато купувате ягоди, обърнете внимание на цвета и аромата. Не трябва да избирате перфектното гланцово зрънце. Тази ягода е преработена и съдържа много вредни вещества . Зърната трябва да бъдат сухи, да имат естествен цвят и външен вид. Листата на опашката трябва да са зелени и месести.
СЪСТАВКИ
200 g обикновени бисквити
90 г масло
150 г извара
200 g малки ягоди
2 супени лъжици пудра захар
50 g кокосови стърготини
щипка ванилия
ПОДГОТОВКА
Бисквитите, смачкайте до трохи. Смесете с извара, ванилия и омекнало масло. Ако масата не е достатъчно сладка, добавете пудра захар и смесете полученото тесто. То не трябва да залепва към ръцете.
ви. Измийте ягодите (за предпочитане с еднакъв същия размер да са) под течаща вода и отстранете опашките. Оставете плодовете на чист въздух, така че те да са напълно сухи.
Вземете парче тесто и оформете торта с дебелина 0,5 см.
Потопете всяка топка в кокосови стърготини . Ако не разполагате с кокосови, оваляйте в трохите от бисквити или ядки.
Сложете тортата в хладилника за 10 минути, за да стегне. Приятен апетит!
Ако имате големи плодове, ги нарежете на половина. Не се притеснявайте, тортите няма да се омекотяват и сокът няма да изтече. Вместо ягоди, можете да използвате ядки, парче банан, праскова или други плодове .
Летните десерти са толкова добри, че могат да се направят от всякакви сезонни плодове
Хареса ли ви рецептата? Сега кажете на приятелите си как да си правят десерт без печене с ягоди.