
Продукти: за 12 порции 300 г. брашно 380 г. пудра захар 2- яйца 180 мл. олио 280 г кисело мляко 1 ч.л. бакпулвер 5 с.л. лимонов сок 2 с.л. пудра захар
В дълбока купа се изсипва олиото (180 мл.). Добавят се суровите яйца (2 бр), лимоновият сок (5 с.л.), пълномасленото кисело мляко (280 г) и пудрата захар (380 г). Разбива се с миксер до получаването на еднородна смес. След това към нея постепенно се добавят предварително смесените и пресяти брашно (300 г) и бакпулвер (1 ч.л.). Отново се разбива до получаването на гладка смес за кекс. Форма за кекс се намазва с олио и се посипва с брашно. В нея се изсипва сместа. Десертът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 минути. Лимоновият кекс се оставя напълно да се охлади и след това се поръсва с пудра захар (2 с.л.).