Тази рецепта ще ви хареса много, защото е лесна, бърза и изключително подходяща за наближаващите летни жеги.
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете с масло тавичка с размери 20 × 30 см.
Разбъркайте заедно брашното, захарта и солта в купа. Добавете бавно маслото и разбъркайте всичко добре със специален уред или на ръка, докато сместа започне да прилича на фини трохи.
След това я разпределете хубаво по дъното на подготвената тава и печете във фурната, докато хване златесто-кафеава коричка по ръбовете (около 20 минути).
В същото време пригответе крема: разбъркайте захарта, а след това добавете и яйцата.
Накрая прибавете настърганата кора от лимон, както и лимоновия сок, и разбъркайте всичко добре. Излейте получения крем върху изпечената кора и печете още около 20 минути.
Когато извадите готовия сладкиш от фурната, оставете го да се охлади и пъхнете в хладилника за минимум 2 часа, след което поръсете хубаво с пудра захар и го нарежете на квадрати.