Лесен орехов кекс с коняк
11 Февруари 2015
13761
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Оставете маслото да се размекне на стайна температура и го разбийте старателно със захарта. Добавете коняка и разбъркайте. Разбийте яйцата, добавете ги и отново разбъркайте, докато сместа стане гладка. Прибавете брашното с бакпулвера и солта, и внимателно объркайте тестото (за да не спадне обема - трябва да е с консистенцията на гъста сметана). Накрая добавете орехите. Изсипете тестото в кексова форма и печете в предварително загрята до 180 ° С фурна 40-45 минути. Масло за намазване на формата не е необходимо, тъй като самото тестото е доста мазно.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари