Сигурно сте опитвали много рецепти за сладкиши, пайове и сладкиши с ябълки. Но сега ви предлагаме десерт, в който ябълката не е само добавка, а основният продукт.
За тази рецепта не ви трябват много кулинарни умения, а с резултата ще изненадате всички!
Изсипете в съд брашното, добавете малко сол и постепенно добавяйте от хладката вода, докато замесвате на ръка. Трябва да се получи гладко тесто като за хляб. След това го разточете на кора и я нарежете на малки ивици.
След като тестото е готово, измийте ябълките, отстранете единия им край при дръжката и изпразнете вътрешността им.
Смелете сърцевината, отделена от ябълките, в блендер, а ако желаете, може да добавите канела, мед или ядки.
Щом приготвите сладката смес, напълнете с нея вътрешността на ябълките и ги затворете с лентите тесто, като оформите решетка (кошница).
Така приготвени, подредете ябълковите кошнички в тава и ги поставете във фурната, загрята до 150 градуса.
Извадете ги, щом тестото се зачерви, и ги поднесете с наслада!