Разбива се маслото с 4 супени лъжици захар. Отделят се жълтъците от белтъците: жълтъците се прибавят към маслото, а след това се добавя брашното с бакпулвера. Прибавя се и 1 супена лъжица мляко и се смесва добре в маслената смес. Доомесва се на ръка и тестото се разделя на две части: едната половина се поставя в предварително намазнена тава за печене, а втората половина се поставя във фризера.
За плънката: разбиват се белтъците с 250 грама захар + ванилията. Добавят се и 5 супени лъжици сладко от кайсии и накрая - смлените ядки. Плънката се нанася върху кората в тавата и след това замразената половина тестото се настъргва отгоре на едро ренде. Сладкишът се пече във фурната на 200 ºC около 30-тина минути.
След като изстине, се поставя в хладилник малко да се охлади и втвърди, и се сервира нарязан на големи правилни кубчета.