100 гр. шоколад за готвене
125 гр. масло
4 яйца
120 гр. брашно
1 бакпулвер
1 пак. ванилова захар
щипка сол
250 гр. крема сирене с неутрален вкус (тип Филаделфия)
160 гр. захар
450 гр. почистени от костилките сливи
В съд на котлона разтопете шоколада и маслото.
В съда добавете две яйца, брашното, бакпулвера, солта и ваниловата захар, и хубаво разбъркайте до получаването на хомогенна смес.
В друга купа смесете яйцата, крема сиренето и захарта. Хубаво разбъркайте.
Покрийте кръгла форма за печене с диаметър 28 см с хартия за печене. Излейте вътре шоколадовата смес. След това разпределете крема със сирене, а отгоре подредете нарязаните сливи.
Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 50-ина минути.
Оставете изпечения сладкиш да се охлади, нарежете го на парчета и поднесете. По желание се поръсва с пудра захар.