Лесен ябълков пай

вход през zajenata.bg
Лесен ябълков пай
admin
Добавена от: admin
358671
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3-4 ябълки
3 яйца
1ч.ч. захар
1ч.ч. брашно
1к.ч. олио или маргарин
1 малка заквасена сметана
3-4 с.л. пудра захар
настъргана кора на 1 половин лимон

Обелете и изчистете от семките ябълките и ги нарежете на осминки. Изсипете мазнината в тавичка с диметър 30см и наредете парчетата ябълки, така че да покрият цялата тавичка. Сложете ги във фурната да се запекат на 180 градуса. През това време разбийте яйцата с миксер, добавете захарта, после и брашното. С тази смес се заливат ябълките и тавчката се връща за около 20 минути във фурната до като се запече блатът. Когато е готов, оставете го да изстине на отворена фурна, после обърнете тавичката и като я чукнете с дръжката на нож, блатът сам ще се отлепи. Намажете го с крем от сметаната, размесена със пудрата захар и настърганата кора от лимон.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft