Лесен ябълков щрудел с готови кори
28 Март 2012
497195
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
200 г точени кори
60 г прясно масло
500 г ябълки
100 г стафиди
40 г орехови ядки
30 г галета
200 г захар и канела
Измитите ябълки се настъргват на едро ренде и се смесват със счуканите орехови ядки, предварително накиснатите в алкохол или топла вода стафиди, галетата, канелата и част от захарта. Сместа се увива като плънка в корите, които след това се навиват на рула.
Нареждат се в намазана с масло тава, намазват се отгоре с масло и се пекат отначало в средно силна фурна, а след това в по-слаба.
Изпеченият щрудел, след като изстине, се залива с хладък сироп, приготвен от останалата захар и вода.
При поднасяне се полива със сиропа от тавата или се поднася поръсен с пудра захар.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари