За коричката:
1 ½ чаши ситно смлени грахамови бисквити
1/4 чаша захар
5 с.л. разтопено масло
1/8 ч.л. сол
За плънката:
1 чаша рикота (или безсолна извара)
1/3 чаша обезмаслено крема сирене на стайна температура
3/4 чаша захар
1/2 ч.л. сол
2 яйца
1 с.л. екстракт ванилия
6 чаши почистени ягоди, нарязани на дебели филийки
1/2 чаша ягодов конфитюр
Смесете добре всички продукти за коричката на пая. Притиснете плътно сместа към дъното на форма с подвижно дъно и оформете борд по стените. Загрейте фурната на 175 градуса. Изпечете коричката до зачервяване и извадете да се охлади. С миксер разбийте добре рикотата, крема сиренето и захарта на умерена скорост. Прибавяйте едно по едно яйцата, като разбивате добре след всяко. Прибавете и ванилията. Излейте плънката в изстиналата коричка и пъхнете пая обратно във фурната. Печете на средна скара за около 30 минути, докато крайчетата се надигнат, а при проверка с клечица тя излезе суха. Охладете върху решетка на стайна температура, след това пъхнете в хладилника за 1 час.
Малко преди да поднесете пая сипете ягодите в купа. Нагрейте ягодовия конфитюр в малък съд за сос на бавен огън, след това го излейте върху ягодите и разтърсете, така че да се покрият равномерно. Подредете нарязаните ягоди върху крема и поднесете веднага!