Лесен ягодов тарт с Рикота

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Лесен ягодов тарт с Рикота
Лесен ягодов тарт с Рикота
admin
Добавена от: admin
24414
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За коричката:
1 ½ чаши ситно смлени грахамови бисквити
1/4 чаша захар
5 с.л. разтопено масло
1/8 ч.л. сол
За плънката:
1 чаша рикота (или безсолна извара)
1/3 чаша обезмаслено крема сирене на стайна температура
3/4 чаша захар
1/2 ч.л. сол
2 яйца
1 с.л. екстракт ванилия
6 чаши почистени ягоди, нарязани на дебели филийки
1/2 чаша ягодов конфитюр

Смесете добре всички продукти за коричката на пая. Притиснете плътно сместа към дъното на форма с подвижно дъно и оформете борд по стените. Загрейте фурната на 175 градуса. Изпечете коричката до зачервяване и извадете да се охлади. С миксер разбийте добре рикотата, крема сиренето и захарта на умерена скорост. Прибавяйте едно по едно яйцата, като разбивате добре след всяко. Прибавете и ванилията. Излейте плънката в изстиналата коричка и пъхнете пая обратно във фурната. Печете на средна скара за около 30 минути, докато крайчетата се надигнат, а при проверка с клечица тя излезе суха. Охладете върху решетка на стайна температура, след това пъхнете в хладилника за 1 час.
Малко преди да поднесете пая сипете ягодите в купа. Нагрейте ягодовия конфитюр в малък съд за сос на бавен огън, след това го излейте върху ягодите и разтърсете, така че да се покрият равномерно. Подредете нарязаните ягоди върху крема и поднесете веднага! 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft