Лесна баница с тиква и готови кори
9 Ноември 2015
39131
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Отделете три кори и ги поръсете с олио. Добавете настърганата тиква, поръсете с 2-3 супени лъжици захар, половин лъжица ванилова захар и 1 с.л. галета. Ако искате канела, добавете, а за истинските сладокусци препоръчваме и ситно нарязани орехи. Навийте кората и я поставете в намаслена тава. Процедурата се повтаря, докато се изчерпат всички кори. Пече се в предварително загрята фурна на 170 до 200 градуса. Баницата е изпечена, когато корите станат приятно червени на цвят.
Ако не искате да са прекалено хрупкави, тогава извадете баницата от фурната по-рано. Покрийте с влажна кърпа.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари