400-500 гр. бисквити (обикновени или маслени)
400 гр. крем по желание (от пакетче или ако ви е останал от друг сладкиш)
500 мл. кисело мляко
3 пакетчета суха сметана или 500 мл сладка сметана
Кремът и киселото мляко се смесват в съд за разбиване с помощта на тел за разбиване. В тази смес се поставят натрошените бисквити и с шпатула се разбърква добре. Оставете сместа в хладилника за половин час, след което оформете от нея торта (или руло) върху подходяща десертна чиния.
Готовата торта украсете с разбита сметана и по желание с пресни плодове, шоколад и пр.
Забележка
В бисквитите може да добавите и плодове като ягоди, банан или друг сезонен плод. Може и плодове от сладко или консерва (например ананас).
Готовата торта може да залеете и с течен шоколад вместо със сметана. Тази торта е изключително сладка от крема и бисквитите, затова не трябва допълнително да подслаждате сметаната. Може да регулирате количеството на бисквитите, защото съставът на различните бисквити е различен - важното е да се получи консистенция, удобна за работа. Преди поднасянето е добре да охладите тортата добре в хладилник.