Шоколадовите барове Milky Way са известни по целия свят от 1923 година. Класическата версия на лакомството се състоеше от карамел и шоколадова нуга, те бяха любима лека закуска между храненията или просто им се наслаждаваха малки и големи като десерт.
Защо да не адаптирате оригиналната версия на американския десерт към рецептата за деликатна, сладка и ароматна торта? Със сигурност ще зарадвате децата и ще спечели сърцето им, защото тази бисквитна торта се приготвя в рекордно кратко време и не изисква печене !
Съставките
прясно мляко 160 мл
захар 125 g
Ванилова захар 10 g
масло 220 g
Мляко на прах 240 g
Какаови бисквитки 350 g
Тъмен шоколад 120 g
Бадемови листенца 10 g
подготовка
Изсипете млякото в тенджера, добавете захар, ванилова захар и разбъркайте. Варете, докато цялата захар се разтопи и сместа заври. Махнете от котлона и го оставете да изстине.
Разбийте с миксер 110 г омекотено масло, като постепенно изсипете сладката млечна смес. След това добавете мляко на прах на порции и разбъркайте до гладкост.
Разтопете тъмният шоколад и 110 г масло в тенджера, разбъркайте, докато шоколадът се разтвори напълно. Поставете какаовите бисквитки на дъното на формата с размер 18 х 22 см, разпределете белия крем, отново сложете бисквитките, залейте с шоколада и украсете с бадемови листенца.
Преди да сервирате, нарежете тортата на удобни парчета. Хладното, разтапящо се шоколадово блаженство в устата ви с маслен крем е истинско спасение в ситуация на спешна нужда от сладкиши за деца. Ако семейството ви обича Млечния път , тогава го приготвяйте по- често вкъщи, сервирайте с ванилов сладолед или бита сметана.