
Когато разопаковате корите, дръжте неизползваните в момента кори покрити с хартия за печене и влажна кърпа.
Загрейте фурната на 200°C.
Леко намажете лист точени кори с мазнина и поръсете с малко натрошени орехи (може да увеличите количеството на ядките - според вкуса).
С пръсти нагънете кората откъм дългата страна на тънка хармоника (не се притеснявайте, ако кората се разкъса).
Започвайки от единия край на хармониката, навийте на стегнато охлювче.
Продължете с останалите кори, след което ги подредете в намазнена тавичка.
Намажете повърхността им с олио или масло и печете на 180 градуса за около 40 минути, докато леко покафенеят корите.
Докато корите се пекат, пригответе сиропа: смесете всички продукти в тенджерка и бъркайте, докато се разтвори захарта. Оставете сместа да заври и гответе 6-7 минути, докато сиропът леко се сгъсти. Дръпнете от огъня и оставете настрана.
Изключете фурната и оставете баклавичките вътре за 10 минути.
Внимателно и равномерно излейте сиропа върху баклавичките и ги оставете да престоят няколко часа, преди да поднесете.