Първият ден на диетата с тиквички започва със закуска от мусака от тиквички. Една тиквичка се настъргва на ренде, добавят се три супени лъжици ръжено брашно, едно яйце и зелени подправки, смесва се и се пече.
Втората закуска представлява зеленчукова салата с млади тиквички. Необходими са ви съвсем крехки тиквички, все още тъмнозелени на цвят. Нарежете ги на фини кръгчета, добавете моркови и краставици и подправете с йогурт.
На обяд изяжте супа от тиквички. Нарежете на кубчета една тиквичка, един морков, две червени чушки и едно стъбло от целина, залейте с литър и половина вряла вода.
Варете половин час, посолете и добавете подправки на вкус. След супата хапнете зеленчукова салата и сварено пуешко месо. Следобедната закуска е салата от тиквички и извара.
Бланширайте една тиквичка , нарежете я на кръгчета, добавете нарязани червени чушки и зелени подправки. Добавете двеста грама извара и петдесет грама кисело мляко.
Вечерята са тиквички, пълнени със зеленчуци. Разрежете тиквичките на две, издълбайте средата. Напълнете тиквичките с нарязани на кубчета зеленчуци, увийте във фолио и печете половин час.
Вторият ден от диетата започва с тиквени кюфтенца. Настържете една тиквичка, изстискайте от сока, добавете три супени лъжици брашно, едно яйце, малко сол, една чаена лъжичка сода.
Загребвайте с лъжица от сместа и пържете до златисто. Втората закуска е салата от млади тиквички, подправени с олио или зехтин и с лимонов сок.
На обяд направете риба с тиквички. Изпечете филе от риба във фолио с нарязан лук, моркови и тиквичка. Следобедната закуска е хайвер от тиквички.
Нарежете две тиквички, един морков, една глава лук и две червени или зелени чушки, задушете в олио и след като изстине, пасирайте. Добавете извара.
Вечерята е супа от тиквички – сварявате картофи, тиквички и моркови и пасирате, като сервирате с кротони от пълнозърнест хляб. На следващия ден повтаряте менюто от първия ден на диетата.