Тази рецепта за бърза лазаня е подходяща точно за онези вечери, в които нямате време да прекарате часове в готвене в кухнята, а искате да вечеряте нещо вкусно.
Продукти:
7 домата, нарязани на ситно
300 гр. кори листа за лазаня
200 гр.
1 тиквичка, настъргана
1 и 1/4 чаша настъргано сирене Моцарела
1 чаша сос бешамел
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 ° C. Сложете мазнина на огнеупорна тава с големина приблизително 17 – 27 см. и дълбочина 6 см.
Сложете 1/3 от доматите, като основа на лазанята. Покрийте с един слой кора за лазаня и изрежете, ако това е необходимо. Отгоре добавете половината от нарязаната шунка и тиквичка, половината от останалите домати и 1/3 от настърганото сирене. Сложете още един слой кори. Добавете останалата част от шунката, тиквичката и доматите и половината от настърганото сирене. Отгоре сложете останалите кори за лазанята.
Разлейте соса бешамел върху лазанята и поръсете с останала част от сиренето. Печете във фурната за около 40-45 минути или докато лазанята придобие златиста коричка. Оставете да изстине за около 10 минути и сервирайте.