Бишкоти (котешки езичета) - 400 гр.
сметана за разбиване - 500 гр.
пудра захар - 100 гр.
заквасена сметана - 4 чаши
малини - 600 гр.
портокалов сок - 300 мл
сладкарска сметана - 200 гр.
минерална вода - 200 мл
Смесете сметаната на прах и пудрата захар в дълбока купа. Добавете минералната вода и с миксер на средна скорост разбийте сместа, докато стане пухкава и гъста. Спрете миксера и прибавете заквасената сметана, след което объркайте внимателно всичко с лъжица, докато смесите се хомогенизират.
Потапяйте бишкотите една по една до половината в портокаловия сок и ги редете в подходяща тавичка с напоената страна нагоре.
Намажете дебел слой от крема, след това поръсете обилно с малини и покрийте и тях със слой крем. Отгоре подредете нов ред бишкоти, този път потопени изцяло в сока, и повторете процедурата със слой крем - малини - слой крем. Загладете крема добре отгоре и отстрани.
Разбийте сладкарската сметана и с нея покрийте равномерно празнините отстрани и отгоре на тортата, така че да се получи хубав външен вид. Използвайте цялата сметана, за да стане богата и сочна тортата.
Украсете по желание, поставете в хладилник и изчакайте няколко часа тортата да стегне и да се слеят вкусовете, преди да разрежете и поднесете.