Лесна и сочна палачинкова лазаня с кайма
27 Септември 2015
46595
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Нарежете едната глава лук и го задушете в загрятата мазнина. Добавете настъргания на едро ренде домат. Оставете да поври малко, след което прибавете и каймата с подправките. Дръпнете плънката на страна, оставете леко да се охлади, след което напълнете с нея палачинките.
Пригответе сос за палачинките с другата глава лук, също нарязана на ситно и задушена в мазнина. Прибавяме и 2-та настъргани домата, както и доматеното пюре, щипка сол и захар на вкус, и накрая чесъна - нарязан на ситно. Оставете соса да ври до сгъстяване. Подредете напълнените палачинки в тавичка и ги залейте със соса. Отгоре поръсете обилно с настърган кашкавал и ги запечете във фурната до зачервяване.
Автор: lakomnik.bg
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари