800 гр. телешко месо
1 глава ситно нарязан лук
2 червени домата
2 чушки
4 картофа
1 с.л. червен пипер
сол, черен пипер, подправки, олио, вода, магданоз
За запръжката:
50 мл олио
1 чаена лъжичка брашно
Първо загрейте олиото и поставете вътре парчетата телешко месо да се запържат докато се изпари течността от месото.
Когато останат само на мазнина, се добавя лукът и той се запържва около 5 минути.
След това се добавят нарязаните домати и чушки.
Всичко се задушава на тих огън, за да се изпари течността от зеленчуците.
Слагат се подправки на вкус, добавя се червеният пипер, хубаво се разбърква и се добавят около 500-600 мл вода. Яхнията се оставя на тих огън да поври около 40 минути, след което се добавят нарязаните картофи и се вари още 30 минути.
Преди края на готвенето (ако е необходимо) се добавя запръжката от олиото и брашното, за да се посгъсти яхнията.