1. Лукът и морковите се нарязват на дребни парчета и се запържват в малко олио. Добавя се каймата и хубаво се запържва. Чесънът се нарязва на ситно и се слага към края на пърженето заедно с подправките и ситно нарязания магданоз.
2. Патладжанът се обелва нарязва на ивици с дебелина 2 см. Бланшира се за кратко в подсолена вода, за да омекне и да излезе горчивината.
3. В огнеупорен съд или тава, която предварително сме намаслили, слагаме половината от лентите патладжан. Върху тях поставяме каймата, след което покриваме с втората част от патладжаните. Накрая заливаме със заквасена сметана, в която сме разбили яйцата.
4. Отгоре поръсваме с настърган кашкавал.
5. Покриваме съда с капак и печем на 200 градуса до готовност. Към края отваряме капака и оставяме ястието да се зачерви и да се изпари излишната течност.
5. Охлаждаме за кратко и сервираме с лъжичка пармезан.
Лесна мусака с патладжан
24 Ноември 2014
55701
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари