В купа смесете брашното, бакпулвера и солта.
Прибавете зехтина. Млякото и водата се смесват и се загряват.
Сместа от вода и мляко се добавя в съда с брашното и се меси, докато се получи меко, незалепващо тесто.
Тестото се разделя на 2 части.
Първата част се разточва с размер, малко по-голям от този на тигана, в който ще се пече питката, и се поставя на дъното й.
Отгоре се поставят парчета шунка и кашкавал.
Покриват се с другата част от тестото, също разточена - с размера на тигана.
Оформят се ръбчетата, като висящите краища на долната кора се завиват нагоре и се притискат добре, така че да затворят плътно плънката.
Тиганът се слага на умерен огън и на сухо (без масло) питката се запържва/запича от двете страни, докато хубаво се зачерви.
Готовата питка се покрива с кухненска кърпа, за да поомекне.