300 гр. брашно
200 гр. царевично брашно
250 мл прясно мляко
20 гр. мая
1 чаена лъжичка захар
1-1/2 чаена лъжичка сол
2 яйца
около 80 гр. масло
За намазване:
1 яйце
В малко топло мляко разтворете захарта и маята и оставете да шупне.
В съда, в който ще месите, поставете останалата част от млякото, солта, яйцата, двата вида брашно, добавете вече шупналата мая и омесете меко тесто. Оставете го да втаса.
На работния плот поръсете от царевичното брашно и разточете кора. На половината от кората намажете размекнатото на стайна температура масло, прегънете с другата половина от кората. Притиснете добре краищата, за да се слепят. Нарежете получената кора на ленти с ширина 5-6 см. и всяка лента разрежете през средата, но без да прерязвате до края. Обърнете краищата през получения отвор и ги промушете или усучете, така че да се получи плетеница. Поставете получените плитки в тава, покрита с хартия за печене, и ги оставете да втасват на топло около 15-20 минути. Намажете ги с яйце и печете на 200 градуса, докато се зачервят леко.