![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
За тестото:
4 яйца - разделени на жълтъци и белтъци
4 с.л. кисело мляко
300 гр. брашно
1,5 ч.л. сол
1 ч.л. захар
щипка лют пипер
1/2 ч.л. бакпулвер
За пълнежа:
100 гр. кашкавал
2 глави кромид лук
300 гр. гъби
2 с.л. олио
млян черен пипер на вкус
сол на вкус
Запържете в олиото ситно нарязания лук. Добавете нарязаните гъби и задушавайте до омекване. Овкусете със сол и черен пипер. Махнете от котлона.
Разбийте жълтъците с киселото мляко, солта, захарта и лютия пипер. Добавете брашното с бакпулвера и бъркайте до еднородност.
Белтъците разбийте на сняг и ги сипете внимателно към тестото. Разбъркайте леко. Излейте половината тесто в намаслена форма. Отгоре разпределете настъргания кашкавал и гъбената смес. Покрийте с останалото тесто. Отгоре може да поръсите с ароматни подправки - на вкус. Печете в загрята на 200°C фурна 20-30 минути.
Фокачата може да приготвите и с готово маслено (бутер) тесто, като преди обработка го оставите да се размрази и разточите леко.